Graeme Jones

Graeme arbetar som Hälso- och livsstilscoach och Näringsfysiolog på Optimal Fysik, och har 10 års erfarenhet inom sjukvården och hälso- och fitnessindustrin. Förutom att han arbetar på Optimal Fysik, är han också handledare för Integrative Health Education, som är en av Europas mest spännande företag inom hälsa och träning. Han samarbetar också med Parasite Testing Europe, världens ledande laboratorium inom parasitologi, och Energy Fusion som är ett supportprogram online, riktad mot företag.

Graeme är stationerad i Stockholm på Optimal Fysik, men samarbetar också på en privatklinik i London, där han jobbar proaktivt med ett antal brittiska organisationer som strävar efter en främjad hälsa. Han är konsult för Axa PPP Healthcare, en av Storbritanniens största försäkringsbolag och har även samarbetat med ett antal stora företagsorganisationer som till exempel IBM, JP Morgan Chase och ExxonMobil.

Graeme arbetar också med ett antal professionella golfare i European Tour, och med svenska elithockeyspelare med att stötta och förbättra deras hälsa och maximera deras prestationer.

Oavsett ålder, kön eller yrke, är Graemes huvudfokus att hjälpa människor att förstå hur deras livsstilar positivt eller negativt påverkar deras hälsomål, oavsett om det gäller att få mer energi, ökad prestation, gå ner i vikt, minska matsmältningsbesvär eller snabba på en återhämtningsprocess efter en skada eller operation. Graeme designar skräddarsydda strategier som är enkla att genomföra, och bidrar med det stöd som klienten behöver på resans gång för att förbättra deras hälsa och prestation.

Innan han började sitt arbete på Optimal Fysik, ledde Graeme en avdelning på ett av de största privata sjukhusen utanför London. Hans intensiva kliniska utbildning gjorde det möjligt för honom att samarbeta med många läkare, konsulter och fysiologer där han gjorde flera djupgående avancerade medicinska bedömningar.

Utbildningar:

  • BA (Hons) Sport Health and Exercise
  • Dip Helath and Wellbeing Physiology
  • American College of Sports Medicine HFI
  • Nutrionist (Näringsfysiolog)