Project Playground – vi väljer att bidra

Project-playground-1-300x300.jpg

I december 2013 såg Optimal Fysiks grundare och ägare, Christer Söderberg, dokumentären En Galen Dröm på tv3, om de svenska tjejerna Frida Vesterberg och Sofia Hellqvist som mot alla odds öppnat ett fritidscenter i kåkstaden Langa utanför Kapstaden i Sydafrika. Deras budskap är att alla barn ska få en chans att kunna vara just barn, där leken står i fokus. De uppmuntrar till att drömma och ger dessa barn en chans till möjligheter bortom gängen, drogerna och våldet. De skapar en gemenskap och tillåtelse till att uttrycka sig genom lek, dans och sport, Project Playground.

Project-playground-2-300x300.jpg

När Christer såg denna dokumentär var han fast beslutsam om att han ville hjälpa. Optimal Fysik skulle göra vad som var möjligt för att bidra till denna fantastiska organisation och alla barnen där.

Under våren 2014 bestämde sig Christer för att Optimal Fysiks totala intäkter under en bestämd dag, oavkortat skulle skänkas direkt till Project Playground. Målet var att skänka 20 000kr, och med lite vilja och beslutsamhet, nådde teamet på Optimal Fysik precis över målet och var otroligt stolta.

Project-playground-3-297x300.jpg

Nästa steg, förutom att fortsätta med att bidra ekonomiskt, är att några medarbetare från team Optimal Fysik åker till Langa för att se hur barnen har det, och för att bidra med de behandlingar och sjukgymnastik som kan tänkas behövas, främst för de funktionsnedsatta barnen i Play On Wheels. Dessutom vill Optimal Fysik transportera med sig träningskläder och gympaskor i alla former och färger för att uppmuntra barnen till lek och idrott. Och det är här vi vädjar till er kunder och patienter som besöker oss. Har ni kläder, skor eller annat som ni kan tänkas ge bort till dessa fantastiska barn så samlar vi in dessa på kliniken. Resan planeras till januari 2015, och till dess välkomnar vi allt som kan passa barnen i åldrarna 4-18 år. Det finns också en insamlingsbössa på receptionen där du kan välja att skänka ditt bidrag.

Hjälp oss att hjälpa, skänk ditt bidrag hos oss eller lämna dina barns eller syskons gamla idrottskläder eller skor så tar vi med oss allting när vi beger oss dit. Tillsammans kan vi göra skillnad, och vi är tacksam för varenda krona vi kan bidra med.

Tack för just Ditt bidrag!