Näring & Livsstil

På Optimal Fysik utgår vi ifrån de holistiska grunderna när vi arbetar med våra klienter. Vi ser människan som unik helhet, alla med olika förutsättningar och behov. Detta gör att det inte finns en kost- och hälsoplan som fungerar för alla människor, och ger också förklaring till ordspråket ”One man´s food is another man´s poison”. Det är också anledningen till att en diet som funkar för en person, inte nödvändigtvis fungerar för nästa. 

Vi tar alltid hänsyn till dina unika förutsättningar, ditt ursprung och din livsstil när vi arbetar med din hälsa, och använder oss av olika typer av tester beroende på vad du har för problematik eller mål. Det kan handla om allt från blodprover, avföringsprover och DNA-prover till stresshanteringstester och livsstilsformulär. 
Oavsett om du behöver hjälp med t ex viktminskning, lider av låga energinivåer eller har behov av stresshantering så kan vi hjälpa dig. 

Våra näringsfysiologer jobbar i nära samarbete med våra terapeuter och tränare, för att hjälpa till att minska smärta och/eller förbättra prestation. För er som bor på avstånd från Stockholm, erbjuder vi er våra tjänster via Skype eller telefon.

Priser för Kost & Livsstil

Specifika blodprover:

Smärta/inflammation (1995:-): För personer med kronisk smärta eller inflammation och som har haft problem längre än 8 veckor där behandling inte hjälpt. 

Muskeluppbyggnad (1995:-): För personer som vill bygga muskler eller som behöver öka sin muskelstyrka för att bli av med smärta.

Energi (1995:-): För personer som känner att de har låg energi, som känner av smärta eller som har svårt att komma tillbaka efter en skada.

Viktminskning (1995:-): För personer med bukfett eller för personer som kämpar för att gå ner i vikt men inte uppnår önskat resultat.

Prestation (2995:-): För personer som utövar en seriös idrott eller tränar på hög nivå i gymmet och för atleter som vill uppnå maximalt resultat.

Generell hälsokontroll (2995:-): För personer som vill förbättra eller se över sin generella hälsa.

Vitamintest (2995:-): För personer som vill ha svar på deras näringsstatus eller som har låga vitaminnivåer som kan orsaka hög oxidation och inflammationsnivåer i kroppen.

Mineraltest (2695 :-): Många mineraler bidrar till att stärka skelett och vävnader i kroppen, och ökar även energinivån och hjälper till vid inflammation. Här får vi en indikation på kundens matvanor och näringsnivåer.

Rekommenderade huvudsupplement:

 
 

Prestation: Bra för prestation, både före och efter träning. Efter träningen är det bäst att äta kreation. Kan kombineras med proteinpulver. Designat för att reducera nedbrytning av muskelknutar, öka uthålligheten och bygga muskler.

Balans: Designat för att hjälpa till att hålla blodsockernivån stabil. Bra för de med övervikt eller de som känner att de har fluktuerande energinivåer. Blodsockertoppar är väldigt inflammatoriska för kroppen, detta supplement tillsammans med förändrade kostvanor kan hjälpa till att stabilisera blodsockernivån.

Support: För att hjälpa till att reducera inflammationer och även kontrollera stress. Detta supplement är ett allsidigt tillskott för de som har kronisk smärta eller som upplever mycket stress.